Mainos
Mainos

Finnforest investoi Suolahteen

Finnforest Oyj laajentaa 110 miljoonalla markalla Suolahden vaneritehdasta. Kahdessa vuodessa tehtaan koivuvanerituotanto nostetaan 100 000 neliöön vuodessa. Laajennuksen myötä Suolahdessa aletaan valmistaa täysin automatisoidusti uutta, paksuviiluista koivuvaneria.

Tuotetta käytetään esimerkiksi betonivalumuoteissa sekä kuljetusvälineteollisuuden pohja- ja seinärakenteissa. Nykyisin tehdas valmistaa 60 000 neliötä koivu- ja vajaat 200 000 neliötä havuvaneria vuodessa. Suolahden tehdasta laajennettiin edellisen kerran kolme vuotta sitten ja parhaillaan laajennus on meneillään myös Punkaharjun koivuvaneri- ja kertopuutuotannossa. Finnforestin vaneriryhmän johtaja Veikko Hoikkalan mukaan kysynnän kasvu mahdollistaa investoinnin, vaikka venäläinen ja latvialainen vanerituotanto onkin kiristänyt kilpailutilannetta.

Suolahden tehtaan laajennus nostaa koivutukin käyttömäärän nykyisestä 182 000 kuutiosta 318 000 kuutioon vuodessa. Hoikkalan mukaan koivutukki ei ole enää niukkuusartikkeli.
-Koivutukin saanti on parantunut, kun ensimmäiset istutukset ovat kypsymässä ja tuonti Venäjältä on kasvanut. Kuusitukin saanti on sen sijaan ongelma, Hoikkala sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme