Mainos
Mainos

Finnlines ostaa saksalaisvarustamon

Finnlines ostaa varustamo Poseidon Schiffahrtin koko osakekannan. Poseidon on Finnlinesin pitkäaikainen yhteistyökumppani Itämeren ja Pohjanmeren liikenteessä. Kaupassa Finnlinesin omistukseen siirtyvät kaikki Poseidonin liiketoiminnot, Poseidon-liikemerkki sekä liikenteessä olevat laivat ja niihin liittyvä kalusto.

Finnlines saa kaupassa seuraavat alukset: MS Transeuropa, MS Translubeca, MS Transfinlandia, MS Transbaltica, MS Railship I, Railship II ja Railship III sekä MS Atlantic Meridien. Poseidonin liikevaihto on noin 650 miljoonaa markkaa. Laivaston ja niihin liittyvän kaluston arvioitu markkina-arvo on noin 1,1 miljardia markkaa.

Poseidonin myyjä on saksalaisen pörssiyhtiön Veban tytäryhtiö Stinnes. Stinnesin kanssa tehty yrityskauppa toteutetaan osakevaihtona siten, että Finnlines luovuttaa Stinnesille omistamiaan BTL-osakkeita ja saa koko Poseidonin osakekannan. BTL on ruotsalainen kuljetusyhtymä.

Kaupan yhteydessä Finnlines on tehnyt Stinnesin kanssa sopimuksen, jonka mukaan yritykset etsivät yhdessä mahdollisuuksia kehittää asiakkailleen uusia tehokkaita kuljetusreittejä Itämeren ja Pohjanmeren ympäristössä. Finnlinesin mukaan Poseidonin osto ei muuta kilpailutilannetta, koska Finnlines ja Poseidon ovat jo pitkään toimineet yhteistyössä, jonka EU-komissio on hyväksynyt.

Nyt tehdyssä kaupassa on kilpailuviranomaisten hyväksymisehto, josta EU-komissiota on jo alustavasti informoitu.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme