Mainos
Mainos

Finnsteve irtisanoo 160 satamatyöntekijää

Huolintayhtiö Finnsteve irtisanoo yhteensä 160 työntekijää Kotkan, Turun ja Helsingin satamissa. Yhtiö kertoi kaikkia työntekijäryhmiä koskevista irtisanomisista tänään, kun yt-neuvottelut olivat päättyneet. Neuvottelut alkoivat viime vuoden lopulla.

Finnsteve-yhtiöillä on näissä satamissa yhteensä noin 700 työntekijää. Ryhmään kuuluvat Finnsteve, Containersteve ja FS-Terminals. Ne omistaa varustamoyhtiö Finnlines.

Emoyhtiö Finnlines kertoo, että sen tulos kääntyi viime vuonna hivenen voitolliseksi. Tulos ennen veroja nousi 3,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 51 miljoonaa euroa tappiollinen.

Finnlinesin liikevaihto kasvoi viime vuonna 14 prosenttia 561 miljoonaan euroon. Yhtiöllä oli keskimäärin 2100 työntekijää.

Finnsteven ahtaajat ovat marssineet ulos Helsingissä vastalauseena yhtiön ilmoittamille irtisanomisille. Ahtaajat palaavat töihinsä lauantaina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme