Mainos
Mainos

Finnvera kohensi Venäjän maaluokitusta

Vientitakuita suomalaisyhtiöille myöntävä Finnvera parantaa Venäjän maaluokitusta. Finnvera vahvisti tänään Venäjän uudeksi maaluokitukseksi luokan 4/7, kun sen aiempi luokitus oli 5/7. Maaluokitus vaikuttaa muun muassa vientitakuista perittäviin takuumaksuihin.

Luokitusparannus on Finnveran mukaan seurausta Venäjän taloudellisen tilanteen vahvistumisesta. Useista muista maista poiketen Venäjän talous kasvaa suhteellisen nopeasti myös tänä vuonna. Sekä Venäjän budjetti että vaihtotase ovat ylijäämäisiä ja maalla on runsaat valuuttavarannot, Finnvera korostaa.

Talouden tilan kohenemisesta huolimatta Venäjän haasteena on Finnveran mukaan yhä talouden monipuolistaminen, lainsäädännön ja instituutioiden kehittäminen sekä lakien toimeenpanon valvonta liiketoimintaympäristön parantamiseksi. Erityisesti pankkien toimintaan liittyvä lainsäädäntö ja pankkien valvonta Venäjällä kaipaavat Finnveran mielestä kehittämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme