Mainos
Mainos

Finnvera sai lisää rahoitusvaltuuksia

Valtion erityisrahoitusyhtiön Finnveran rahoitukselle on riittänyt kysyntää. Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt korottaa Finnveran tämän vuoden lainojen ja takausten myöntövaltuuksia 210 miljoonalla eurolla.

- Rahoituksen kysyntä on ollut huomattavasti korkeampaa kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, jonka perusteella valtuutta on korotettu, kertoo talousjohtaja Ulla Hagman.

Korotuksen jälkeen Finnvera voi myöntää niin sanottuja korkotuettomia investointi- ja käyttöpääomalainoja ja takauksia yhteensä 860 miljoonaa euroa. Osa pottia ovat esimerkiksi yrityksille myönnettävät suhdannelainat. Niitä voivat hakea yritykset, jotka ovat ajautuneet taantuman takia kannattavuus- tai maksuvalmiusongelmiin.

Yhteensä valtioneuvoston luotto- ja takaustappiositoumuksen piiriin kuuluvaa rahoitusta Finnvera voi myöntää hieman yli 1,1 miljardia euroa tänä vuonna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme