Mainos
Mainos

Finnwatch: Fiskars ja Marimekko kohensivat työoloja Thaimaassa

Fiskars ja Marimekko ovat kohentaneet työoloja yhteisen alihankkijansa tehtaalla Thaimaassa, arvioi suomalaisen yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia seuraava kansalaisjärjestö Finnwatch.

Finnwatchin mukaan Fiskarsin Iittala-tuotemerkille ja Marimekolle lasituotteita valmistaneen tehtaan työolot eivät vielä vastaa korkeimpia turvallisuusstandardeja. Tehtaan johdon ja Marimekon sitoutuminen on kuitenkin hyvä pohja työolojen kehittämiseen edelleen.

Fiskars on siirtänyt thaimaalaisella tehtaalla teettämänsä tuotannon takaisin Suomeen Iittalan tehtaalle. Yhtiö näyttää kuitenkin osallistuneen lasitehtaan työolojen parantamiseen ja pyrkineen lieventämään alihankintaketjunsa negatiivisia ihmisoikeusvaikutuksia.

Lasitehtaassa on edelleen hyvin kuuma ja osa työntekijöistä saa yhä vain pelkkää minimipalkkaa, Finnwatch huomauttaa raportissaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme