Mainos
Mainos

Finnyardsilla lakkoillaan irtisanomisten vuoksi

Aker-Finnyardsin vajaa 900 työntekijää lakkoilevat tänään ja huomenna Raumalla irtisanomisten vuoksi. Myös osa toimihenkilöistä on tänään poissa työpaikalta. Työntekijöitä irtisanotaan kymmenen ja toimihenkilöitä 40. Telakan pääluottamusmies Gunnar Veijalainen on yllättynyt, kuinka nopeasti ison ja mahtavan Akerin mukaantulon tuoma optimismi on Raumalla haihtunut.

- Neljän vuoden epätietoisuuden jälkeen kuvittelimme, että rannat ovat täynnä tekeillä olevia laivoja. Nyt on melkoinen riski saneerauksen jatkumisesta lomautuksina, sadattelee Veijalainen. Työntekijät pelkäävät lomautusten alkavan parin kuukauden kuluttua, jos uusia tilauksia ei saada. Pitkän suunnittelun vaativat työt eivät ilmeisesti vaikuttaisi lomautuksiin, mutta laivalohkot tai tekeillä olevien laivojen optioiden käyttäminen voisivat auttaa nopeasti.

Huonolta vaikuttavassa tilanteessa pääluottamusmies Veijalainen pitää hyvänä sitä, että yhtiö on tekemässä 50 miljoonan markan investointia telakalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme