Mainos

Fiskarsin tulos jää viimevuotisesta

Fiskars Consumer Products, Inc.:n yhdeksän kuukauden liikevaihto oli 586 milj. euroa, joka on 8 % edellisvuotista pienempi (640). Taloudellinen epävarmuus on vaikuttanut myös kuluttajatuotteiden kysyntään, ja Fiskarsin tuotteiden myynti laski Yhdysvalloissa 11 % viime vuodesta.

Kysynnän laskua tapahtui useimmissa tuoteryhmissä, selvimmin kuitenkin kukkaruukkujen myynnissä. Pohjoismaissa liikevaihto oli edellisen vuoden tasolla, ja Keski-Euroopassa myynti kasvoi yritysostojen ansiosta. Kuluttajatuotteiden tulosta rasittavat 30 milj. euron suuruiset, pääosin varastoihin liittyvät alaskirjaukset ja liiketoiminnan uudelleenjärjestelykulut.

Varastojen alaskirjaukset kohdistuvat lähinnä USA:n kukkaruukku- ja aurinkokatosliiketoimintoihin, joiden näkymät ovat odotettua heikommat. Liiketoimintojen uudelleenjärjestelyillä pyritään toiminnan tehostamiseen tuotantoyksikköjä yhdistämällä ja sopeuttamalla henkilöstön määrä markkinatilanteeseen.

Kertaluontoisten kustannusten seurauksena kuluttajatuotteiden yhdeksän kuukauden liikevoitto jäi 9,4 milj. euroon (41,0). Puutarhakalusteiden toiminnan tulos oli viimevuotista selvästi parempi. Puutarhatyökalujen ja kastelulaitteiden tulos oli edellisvuoden tyydyttävällä tasolla, mutta kukkaruukkutoiminnan tappiollinen tulos veti USA:n puutarharyhmän tuloksen tappiolliseksi.

Koti-, toimisto- ja askartelutuotteiden tulos oli hyvä kuten edellisenäkin vuotena. Euroopan yksiköiden tuloskertymä oli viimevuotista parempi. Kustannusleikkausten vaikutus heijastui jo kolmannen vuosineljänneksen tuloksessa, kun pienemmällä liikevaihdolla saatiin viimevuotista parempi tulos.

Inhan Tehtaiden liikevaihto oli sama kuin edellisenä vuonna eli 17,9 milj. euroa (18,0). Veneiden myynti jäi kotimaassa ja Ruotsissa hieman viimevuotista pienemmäksi. Saranoiden kysyntä on kotimaassa laskenut viime vuodesta, sen sijaan vienti on kasvanut selvästi. Inhan Tehtaiden liikevoitto oli 2,6 milj. euroa (3,0).

Pitkäaikaisten sijoitusten 50,3 milj. euron tuotto (42,6) muodostui pääosin Wärtsilän maksamista osingoista ja Sanitec Oyj Abp:n osakkeiden luovutusvoitosta.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot