Mainos
Mainos

Fortum myi tytäryhtiön Venäjällä

Fortum on myynyt venäläisen tytäryhtiönsä OOO Tobolsk CHP:n Siburille, joka on Venäjän suurin integroitu petrokemian- ja kaasunjalostusyhtiö.

Myyty tytäryhtiö omistaa Tobolskissa Länsi-Siperiassa sijaitsevan sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen. Fortum ennakoi kirjaavansa kaupasta noin 30 miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton.

Tobolskin laitos rakennettiin vuonna 1980. Se myy sähköä tukkumarkkinoille ja prosessihöyryä SIBURin omistamalle petrokemiantehtaalle. Laitos on myös Tobolskin kaupungin 100000 asukkaan pääasiallinen lämmöntoimittaja. Tuotantokapasiteetti on 665 megawattia sähköä ja 2585 megawattia lämpöä.

– Tällä yrityskaupalla pienennämme säännellyn lämpöliiketoiminnan painoarvoa Venäjän toiminnoissamme. Tämä on molempien osapuolten kannalta hyvä ja kannattava järjestely, sanoi Fortumin Russia-divisioonan johtaja Alexander Chuvae.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot