Mainos
Mainos

Fortum myy sähköliiketoimintansa Ruotsissa

Energiayhtiö Fortum myy sähkönsiirtoliiketoimintansa Ruotsissa 6,6 miljardilla eurolla.

Ostajana on yhteenliittymä, johon kuuluu ruotsalaisia eläkerahastoja, eläke- ja vahinkovakuutusyhtiö sekä kansainvälinen infrastruktuurisijoitusyhtiö.  

Fortum on jo aiemmin myynyt sähkönsiirtotoimintonsa Suomessa ja Norjassa. Liiketoiminnoista luopuminen liittyy yhtiön laajempaan strategiaan. Fortum kertoi jo viime syksynä arvioivansa sähkönsiirtoliiketoimintansa myyntiä Ruotsissa.  

Yhtiö ennakoi kirjaavansa Ruotsin yrityskaupasta noin 4,4 miljardin euron kertaluonteisen myyntivoiton.

Ruotsissa Fortumilla on ollut runsaat 900000 sähkönsiirtoasiakasta, joille yrityskaupalla ei yhtiön mukaan ole välittömiä vaikutuksia.

Norjassa Fortumin sähkönsiirron osti viime kevään energiayhtiö Hafslund noin 200 miljoonalla eurolla. Suomen-liiketoiminta myytiin joulukuussa 2013 Suomi Power Networksille, jonka osakkaina on kansainvälisiä sijoittajia ja kaksi suomalaista eläkevakuuttajaa. Sen kauppahinta oli 2,55 miljardia euroa.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot