Mainos
Mainos

Fortum ostaa kiertotalousyhtiö Ekokemin – kauppahinta 470 miljoonaa euroa

Myyjät ovat valtio, Kuntaliitto, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä.

Fortum aikoo myöhemmin tehdä ostotarjouksen Ekokemin lopuista osakkeista, kunhan kaupalle saadaan kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Arvio on, että kauppa saadaan päätökseen tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Viime vuonna Ekokemin liikevaihto oli 258 miljoonaa euroa. Sillä on noin 630 työntekijää.

Ekokem on erikoistunut materiaalin ja jätteiden kierrätykseen, mukaan lukien vaarallisten jätteiden käsittely. Yhtiöllä on asiakkaita sekä teollisuudessa että kuntapuolella Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

– Yhdessä luomme todella vahvan pohjoismaisen kiertotalousyhtiön, jolla on erinomaiset kansainväliset kasvumahdollisuudet, visioi Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark tiedotteessa.

Ekokemiä on pitkään pidetty mahdollisena pörssilistautujana. Yhtiö aloitti alkuvuonna pääomarakenneselvityksen, jolla pyritään varmistamaan resurssit kasvun jatkamiseen.

– Uskon, että osana Fortumia tämä tavoite saavutetaan ja Ekokemin menestys voi jatkua. Uskon, että Fortumin kiertotaloustrategia tullaan nyt kehittämään Ekokemin varaan, sanoo Ekokemin tiedotteessa toimitusjohtaja Karri Kaitue.

Myös omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmaisi tiedotteessa tyytyväisyytensä kauppaan.

– Tämä on Suomen kannalta erinomainen ratkaisu. Nyt syntyvä liiketoimintakokonaisuus luo vahvan pohjoismaisen edelläkävijän, joka kykenee tarjoamaan palvelujaan laajalla rintamalla, Sipilä sanoi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot