Mainos
Mainos

Fortum poistaisi autoveron sähköautoilta

Energiayhtiö Fortum esittää, että verkosta ladattavilta sähköautoilta poistettaisiin määräajaksi autoverot. Yhtiön yhteiskuntasuhteiden johtaja Esa Hyvärinen esittää, että sähköautojen yleistymistä pitäisi tukea samaan tapaan kuin esimerkiksi tuulivoimaa.

Hyvärinen sanoi MTV:n SuomiAreena-tapahtumassa Porissa, että hallituksen suunnitelma laskea sähköautojen käyttövoimaveroa on askel oikeaan suuntaan, mutta kannustimien pitäisi olla suurempia. Hän huomautti, että Norjassa ja Tanskassa sähköautot on vapautettu hankintaverosta kokonaan.

- Paras vaihtoehto olisi, jos Suomessakin sähköverkosta ladattavien autojen autovero poistettaisiin kokonaan määräajaksi autojen markkinoille tulon edistämiseksi. Näin voitaisiin edistää markkinoiden avautumista ja ympäristön kannalta hyödyllisen tekniikan käyttöönottoa, Hyvärinen ehdotti.

Sähköautoista voisi kehittyä Suomelle uusi vientiala, hän visioi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme