Mainos
Mainos

Fortum välttyi lähes 140 miljoonan jättimätkyiltä

Energiayhtiö Fortum välttyy yli 136 miljoonan euron jälkiveroilta, jotka verottaja määräsi yhtiölle viime joulukuussa.

Konserniverokeskuksen oikaisulautakunta on elokuussa yksimielisesti hyväksynyt Fortumin tekemän oikaisupyynnön, yhtiö kertoi tänään.  

Verotuspäätös koski Fortumin belgialaiseen rahoitusyhtiöön vuonna 2007 syntynyttä tuloa, josta oli Fortumin mukaan jo maksettu verot Belgiaan.

Fortumin verojohtajan Reijo Salon mukaan Fortumissa toivotaan, että oikaisulautakunnan nyt tekemä päätös ennakoi myös verottajan tulevia tulkintoja. Fortumilla on yhä kesken vastaava siirtohinnoittelua koskeva verotarkastus vuosilta 2008-11.  

Fortumia uhkaavat myös Ruotsissa noin 60 miljoonan euron jälkiverot, joista yhtiö on valittanut. Siellä asian käsittely on yhä kesken, Salo kertoi STT:lle.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot