Mainos
Mainos

"Fortumin hallitus pihalla johdon kannustamisessa"

Fortumin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Perkiö (kok) oudoksuu Fortumin ylimmän johdon tapaa hoitaa palkkiojärjestelyjä.

- Hallituksissa ei ole joko tajuttu kannustinjärjestelmän ydintä tai haluttu sitä toteuttaa. Toimitusjohtajan on kannattanut pitää osakkeet yhtiössä sitouttamisjakson aikana, koska osakekurssiin liittyvän riskin on kantanut silloin yhtiö. Jos kurssiriski on yhtiöllä, johdolle tarjottu kannustin ei toimi ollenkaan suunnitellulla tavalla. Tässä on selkeää pelaamisen makua, Perkiö toteaa.

Perkiön mielestä kohut kannustinjärjestelmien ympärillä heikentävät luottamusta yhtiön johtoon ja vahingoittavat yhtiön mainetta. Vaikka valtion ohjeistusta ei liene kirjaimellisesti rikottu, on toiminta ollut valtion omistajaohjauksen hengen vastaista.

Perkiö ottaa ilolla vastaan ministeri Häkämiehen asettaman työryhmän, joka ryhtyy selvittämään palkitsemista. Perkiön mukaan palkkiojärjestelmiä tarvitaan, mutta niitä tulee osata käyttää. Perkiö kysyy, osataanko Suomessa rakentaa toimivia kannustinjärjestelmiä, jotka eivät johtaisi ylilyönteihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme