Mainos
Mainos

Fortumin johto jättää yhtiön

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Peter Fagernäs ei jatka tehtävässään. Fagernäsin ilmoituksen taustalla on kiista yhtiön osakepalkkiojärjestelmästä, jota hän on puolustanut. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nousee TietoEnatorin pitkäaikainen toimitusjohtaja Matti Lehti.

Myös Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius on ilmoittanutjättävänsä yhtiön. Hän jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa.

Fortumin hallitukselle toimittamassa kirjeessään Lilius sanoo käyttävänsä työsopimuksensa mukaista oikeutta jäädä eläkkeelle 60-vuotiaana. Lilius on toiminut pörssiyhtiöiden johdossa kaikkiaan 18 vuotta, joista viimeiset yhdeksän vuotta Fortumin toimitusjohtajana.

Arvostelijoiden mukaan Fortumin johtajat ovat saaneet ylisuuret tulot, koska yhtiö on tulkinnut palkkiojärjestelmää eri tavalla kuin valtio-omistaja on tarkoittanut.

Fortumin nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen varapuheenjohtajaksi tulee Nokian entinen johtaja Sari Baldauf. Matti Lehti oli alunperin ehdolla Fortumin hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Valtio omistaa Fortumin osakkeista 50,8 prosenttia, joten käytännössä valtio-omistajan kanta ratkaisee yhtiön hallituksen kokoonpanon.

(MTV3-STT)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja ministeri Jyri Häkämiehen haastattelu (Kymmenen uutiset 2.4.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme