Mainos
Mainos

Fortumin liikevoiton karu kehitys: -32 %

Fortumin vertailukelpoinen liikevoitto oli huhti-kesäkuussa 143 miljoonaa euroa, joka on 32 prosenttia vähemmän kuin viime kvartaalissa, tiedottaa Fortum osavuosikatsauksessaan.

Viime kvartaalissa liikevoitto oli 210 miljoonaa euroa.

Tässä kvartaalissa Fortumin liikevaihto oli hieman alle 800 miljoonaa euroa. Samaan aikaan viime vuonna se oli lähes 900 miljoonaa euroa.

Fortum silti arvioi edelleen, että sähkön kysyntä Pohjoismaissa kasvaa tulevina vuosina, keskimäärin puoli prosenttia vuodessa.

Fortumin väliaikaisen toimitusjohtajan Timo Karttisen mukaan Fortumin tulosta painoivat edelleen matalat sähkön hinnat. Myös poikkeuksellisen sateinen kvartaali näkyy tuloksessa, sillä runsas sade lisää vesivoiman tuotantoa. Fortumille se on kuitenkin merkinnyt energian hinnan alentumista Pohjoismaissa.

Koko Fortumin liikevoittoa taas paransi kesäkuussa päätökseen saatu Ruotsin sähkönsiirtoliiketoiminnan myynti, josta kirjattiin 4,3 miljardin euron kertaluonteinen myyntivoitto.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot