Mainos
Mainos

Fortumin tulos 2001 viime vuoden tasolle

Fortumin tammi-syyskuun tulos kasvoi 41 % viime vuodesta. Velkoja vähennettiin, tehostamistoimet purivat.

Fortum

Fortumin tulos tammi-syyskuussa oli ennen satunnaiseriä 583 miljoonaa euroa. Viime vuoden vastaavalla jaksolla tulos oli 414 miljoonaa euroa.

Fortumin liikevoitto 743 miljoonaa euroa oli 19 % viime vuoden vastaavaa jaksoa parempi. Voitto ennen satunnaisia eriä kasvoi 41 % ja oli 583 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos parani 26 % ja oli 0,49 euroa.

Kassavirta ennen rahoitusta oli vahva, 806 miljoonaa euroa. Tase vahvistui, korolliset nettovelat vähenivät 871 miljoonaa euroa. Uusi konsernirakenne astui voimaan lokakuun alussa. Tehostamistoimet jatkuivat koko konsernissa.

Fortumin tuloksen kehitykseen vaikuttavat olennaisesti raakaöljyn ja sähkön hinnat. Öljymarkkinoiden kehitystä on nyt vaikea ennustaa, mutta Fortum ennakoi öljy- ja kaasuliiketoiminnan viimeisen vuosineljänneksen tuloksen jäävän selvästi viime vuoden vastaavaa jaksoa heikommaksi. Koko Fortum-konsernin koko vuoden tuloksen arvioidaan olevan viime vuoden tasolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme