Mainos
Mainos

Foster Wheeler modernisoi voimakattilan Tshekissä

Tshekkiläinen Sepap a.s. Steti on tilannut Foster Wheeleriltä voimalaitoskattilan modernisoinnin sellu- ja paperitehtaalleen Stetissä. Hankkeen arvo on 150 miljoonaa markkaa.

Tehdas on Tshekin suurin. Sen vanha hiilipölykattila muutetaan kiertopetikattilaksi, jossa voidaan polttaa hiilen lisäksi myös tehtaalta tulevaa biojätettä, kuorta ja lietettä. Asennustyöt tehdään ensi vuoden touko-elokuussa, ja hanke valmistuu marraskuussa.

Modernisoinnin toteuttaa Foster Wheeler Service Oy, jolle toimitus on toimitusjohtaja Markku Ruutiaisen mukaan tähän mennessä arvoltaan suurin.

Toimituksen pääalueet ovat paineenalaisten osien muutos tai uusinta, kiertopetitekniikaan liittyvät apulaitteet, sähköistyksen ja instrumentoinnin uusinta, automaatiojärjestelmän uusinta, biopolttoaineen vastaanotto ja käsittelylaitteet, hiilen syöttölaitteiden uusinta sekä tuhkankäsittelylaitteiden uusinta.

Muutostöiden jälkeen voimalaitoksen typpi- ja rikkipäästöt vähenevät olennaisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme