Mainos
Mainos

FT: Halonen peräsi velkoja Chavezilta

Presidentti Tarja Halonen on perännyt Venezuelan presidentiltä Hugo Chavezilta tuloksetta maan velkoja konsulttiyhtiö Pöyrylle, kirjoittaa talouslehti Financial Times.

Chavezin sosialistihallitus on ollut vuodesta 2008 lähtien velkaa suomalais-sveitsiläiselle Pöyry Infralle noin 36 miljoonaa euroa, ja Halonen on viime vuonna perännyt saatavia kirjeitse useaan otteeseen.

Lehden mukaan kirjeet ovat hukkuneet byrokratiaan eikä Chavez välttämättä koskaan edes saanut niitä. Halosen "lämpimällä ystävyydellä" Chavezille osoitettu kirje oli lähetetty neljä kertaa eri kanavia pitkin. Kirjeitä lähetti myös Sveitsin presidentti Micheline Calmy-Rey.

Pöyry Infra on osallistunut metron rakentamiseen Venezuelan kaupungeissa. Myös lukuisat muut ulkomaiset yritykset ovat turhaan perineet velkojaan Chavezin hallitukselta. Financial Timesin mukaan vastaava välinpitämättömyys on pohjimmiltaan syynä myös äskettäiseen räjähdykseen Venezuelan öljyjalostamossa.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme