Mainos
Mainos

FT: Kiina on maailman suurin energiankuluttaja

Kiina on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana energiankuluttajana Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n mukaan, kertoi Financial Times maanantaina.

Järjestön mukaan luvut ovat Kiinan osalta alustavia, mutta trendi on selvä. Kiinan nousu listan kärkeen oli odotettua nopeampi.

Kiina kuitenkin kiistää nousseensa maailman suurimmaksi energiankuluttajaksi ohi Yhdysvaltojen.

Kiinan energiahallinnon johtaja Zhou Xian sanoi tiistaina, että IEA:n arvio on liian korkea. Hän ei kuitenkaan lähtenyt arvioimaan maan energiankulutuksen määrää.

Vuonna 2000 maailman suurin talous Yhdysvallat kulutti kaksi kertaa niin paljon energiaa kuin Kiina. Nyt Kiina on maailman kolmanneksi suurin talous, ja se kuluttaa enemmän kuin Yhdysvallat, IEA raportoi viime vuoden tietoja.

Viime vuonna Kiina kulutti yli kahteen miljardiin öljytonniin verrattavan määrän energiaa eri lähteistä. Se on neljä prosenttia enemmän kuin Yhdysvaltojen kulutus.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme