Mainos
Mainos

FT: Saksalaispankit pimittivät tietoa valtionlainoistaan

Suurten eurooppalaispankkien stressitestien tulokset ovat saaneet pääosin myönteisen vastaanoton markkinoilla. Kysymyksiä herätti kuitenkin tieto, että jotkut saksalaiset pankit eivät ole julkistaneet tietoja omistamistaan valtionlainoista. Financial Times-lehden mukaan kuusi pankkia panttasi tietoja.

Joukossa oli muun muassa maan suurin pankki, Deutsche Bank.

Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker oli kuitenkin tyytyväinen stressitesteihin. Hän sanoi Ljubljanassa, että testit on tehty oikein ja ammattimaisesti. Samalla hän kehotti kaikkia testattuja pankkeja julkistamaan itseään koskevat tiedot.

Markkinoilla ei maanantain aikana nähty suurta kuohuntaa. Kurssit Euroopan pörsseissä kääntyivät aamupäivän nousun jälkeen loivaan laskuun.

Tulokset julkistettiin perjantaina Euroopan pörssien sulkeutumisen jälkeen. Seitsemän pankkia 91:stä ei läpäissyt niitä ja toistakymmentä pankkia läpäisi testit niukasti.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Tapio Nurmisen juttu Münchenistä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme