Mainos
Mainos

FT: Sanoma-WSOY havittelee hollantilaista lehtiyritystä

Mediakonserni Sanoma-WSOY on brittiläisen Financial Times -sanomalehden mukaan ollut esillä pohdittaessa suuren hollantilaisen VNU-lehtiyhtiön aikakauslehtitoimintojen ostajia. Lehden mukaan Sanoma-WSOY olisi yksi neljästä varteenotettavasta ostajaehdokkaasta.

VNU on ollut luopumassa kuluttaja- ja talousalan lehtiä tuottavasta yksiköstään. Kaupan arvo olisi yli kahdeksan miljardia markkaa. Päätöksiä yritysjärjestelyistä ei odoteta ennen heinäkuuta. Nyt tehtävien kauppojen kautta uusi ostaja pääsisi lehtimarkkinoille Hollannissa, Belgiassa, Britanniassa, Tshekissä, Slovakiassa, Unkarissa, Romaniassa ja Venäjällä.

VNU on omistusosuuksiensa kautta mukana 180 lehden julkaisemisessa yhteensä 375 miljoonan lehden levikillä. Sanoma-WSOY:stä ei haluttu kommentoida Financial Timesin tietoja. Jutun ovat tehneet lehden toimittajat Lontoossa ja Amsterdamissa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme