Mainos
Mainos

FT: TeliaSonera ei saa estettyä Turkcellin yhtiökokousta

Talouslehti Financial Timesin mukaan turkkilainen tuomioistuin on hylännyt teleoperaattori TeliaSoneran hakemuksen estää teleoperaattoria Turkcellia järjestämästä ylimääräistä yhtiökokousta tämän kun lopussa.

TeliaSonera omistaa turkkilaisesta teleoperaattorista hieman vaille 40 prosenttia. Cukurovan perheellä on 42 prosenttia yhtiön osakkeista. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa Turkcellille on määrä valita uusi hallitus, koska nykyinen hallitus on yhtiön tilintarkastajan mukaan kykenemätön tekemään yhtiön kannalta tärkeitä päätöksiä.

Lehtitietojen mukaan Cukurovan perhe on halunnut myydä kannattavalle Turkcellille omaisuutta perheen muista yhtiöistä. TeliaSoneran edustajat Turkcellin hallituksessa ovat vastustaneet suunnitelmia. Turkcellin nykyisessä hallituksessa on neljä Cukurovan ja kolme TeliaSoneran edustajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme