Mainos
Mainos

G7-Forum ei tehnyt johtopäätöksiä sodan vaikutuksista

Rikkaiden teollisuusmaiden eli G7-maiden rahoitusmarkkinoiden vakautta valvovat tahot pitävät vielä ennenaikaisena lähteä arvioimaan Irakin sodan vaikutuksia maailman talouteen ja finanssimarkkinoihin.

Bagdad aamunsarastuksessa sodan alkaessa

G7-maiden rahoitusmarkkinoiden vakausfoorumi FSF päätti tänään kaksipäiväisen kokouksensa Berliinissä. Kokouksen jälkeen annetussa julkilausumassa todettiin vain, että on liian aikaista arvioida Irakin sodan seurannaisvaikutuksia makrotalouteen ja finanssimarkkinoihin.

FSF perustettiin vuonna 1999 Aasian ja Venäjän talouskriisien jälkeen. Yksi keskeinen syy sen perustamiseen oli myös amerikkalaisen Long Term Capital Management -rahaston ajautuminen pahoihin vaikeuksiin. Siinä on edustettuna muiden muassa G7-maiden valtiovarainministeriöiden ja keskuspankkien johtoa sekä rahoitusmarkkinoiden valvonnan ylintä johtoa.

Myös Euroopan keskuspankilla ja Kansainvälisellä valuuttarahastolla IMF:llä on edustaja FSF:ssä. G7-maita ovat Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani.

FSF oli nyt ensi kertaa koolla sen jälkeen, kun amerikkalaisten johtama hyökkäys Irakiin alkoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme