Mainos
Mainos

G7-ryhmä penää toimia talouskasvun nopeuttamiseksi

Kasvunäkymät euroalueella ovat heikentyneet viime kuukausina, ja euroalueen maiden täytyy ryhtyä toimiin talouskasvun nopeuttamiseksi ja työllisyysasteen parantamiseksi, totesivat johtavien teollisuusmaiden eli G7-ryhmän valtiovarainministerit kokouksensa päätteeksi Washingtonissa eilen.

Samanlaisen kehoituksen G7-ryhmä antoi myös Japanille, jonka talousnäkymät ovat edelleen epävarmat, vaikka maan katsottiinkin ottaneen tärkeitä askelia taloutensa kohentamiseksi. Maailmantalouden tila on G7-ryhmän mukaan kehittynyt myönteiseen suuntaan, mutta vakavia uhkia on yhä olemassa. Monissa Aasian maissa on ryhmän mukaan nähtävissä alustavia merkkejä talouden kääntymisestä takaisin kasvuun, mutta maiden täytyy lausunnon mukaan jatkaa uudistuksia, jotta kasvukehitys jatkuisi.

G7-ryhmä oli myös huolissaan Venäjän talouden romahduksesta, ja kannusti tätä sopimaan pikaisesti uudesta lainaohjelmasta Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme