Mainos
Mainos

G7 tahtoo vakautta valuuttamarkkinoille

Rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmän valtiovarainministereiden mukaan maailman rahamarkkinat ovat tasapainottuneet kahden vuoden takaisesta tilanteesta. Berliinissä tänään kokoontuneet ministerit ja keskuspankkien johtajat vakuuttivat seuraavansa markkinoiden tilaa tarkasti ja ryhtyvänsä tarvittaessa yhteisiin toimenpiteisiin epävakautta vastaan.

Kokousta isännöinyt Saksan valtiovarainministeri Theo Waigel sanoi ministereiden olleen yhtä mieltä siitä, että jäsenmaiden valuuttojen vaihtokurssien tulisi heijastaa kansantalouksien perustaa. Markkinoiden liiallisen volatiliteetin eli muutosherkkyyden todettiin olevan pahasta.

Ministerit ja keskuspankkien johtajat näyttivät myös päässeen yhteisymmärrykseen siitä, että Yhdysvaltain dollari on nyt vahvistunut tarpeeksi eikä arvon kohoaminen nykyisestä enää ole ryhmän jäsenmaiden intressissä. Kokouksessa ei joidenkin odotusten vastaisesti asetettu tavoitearvoa dollarille, jonka arvo on kohonnut seitsemän prosenttia tämä vuoden alusta.

Poliisi pidätti tänään kaksi ihmistä G7-maiden kokouspaikan ulkopuolella Berliinissä. Arviolta 300 anarkistia ja vasemmistoryhmien edustajaa oli paikalla vastustamassa kapitalisteja, jotka ovat heidän mukaansa vastuussa lisääntyvästä köyhyydestä ja asunnottomuudesta. Suurin osa mielenosoittajista siirtyi myöhemmin Länsi-Berliinin puolelle ydinvoiman vastaiseen mielenosoitukseen.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme