Mainos
Mainos

G7 varoittaa valuuttaheilahduksista

Johtavien teollisuusmaiden eli G7-ryhmän valtiovarainministerit kehottivat tänään välttämään valuuttojen liiallista heikentymistä, mikä johtaisi kauppataseen epätasapainoon.

Samalla he painostivat Japania korjaamaan kauppataseen ylijäämän.

-Keskustelimme äskeisestä kehityksestä valuutta- ja rahamarkkinoilla, sanottiin ministerikokouksen päätteeksi annetussa lehdistötiedotteessa.

Ministerit ja keskuspankkien johtajat korostivat Hongkongissa pidetyssä kokouksessa valuuttakurssien vakautta ja totesivat, että poikkeamat tavanomaisesta vaihteluvälistä eivät ole toivottavia. Erityisen keskustelun kohteena olivat dollarin ja Japanin jenin välinen ero sekä Aasian äskeinen valuuttakriisi.

Ministerikokouksessa keskusteltiin myös Euroopan talous- ja rahaliiton Emun kolmannen vaiheen alkamisesta 1. tammikuuta 1999. G7:n eurooppalaiset jäsenet vakuuttivat kokouksessa aikomustaan toteuttaa yhteinen raha aikataulussa.

G7-maihin kuuluvat Britannia, Ranska, Italia, Saksa, Japani, Yhdysvallat ja Kanada.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme