Mainos
Mainos

Gallup: Suomalaisista kuntien ei tulisi ottaa lisää lainaa

Suomalaiset eivät kannata kuntien talouden tasapainottamista lainalla. Tämä käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä mielipidetiedustelusta.  

Seitsemän kymmenestä vastustaa lainanoton lisäämistä palvelujen ja kunnan työpaikkojen turvaamiseksi. Lainanottoon suhtaudutaan torjuvammin kuin vuosi sitten.  

Enemmistö haluaisi kunnille jopa velkakaton lainanoton hillitsemiseksi.  

Verojen korottaminenkaan ei saa kannatusta. 65 prosenttia torjuu ehdotuksen.  

Kunnallisten palveluiden karsimistakaan ei katsota hyvällä. Vain kaksi viidestä kannattaa karsimista, kun puolet vastustaa sitä.  

Noin kolmannes olisi valmis korottamaan käyttö- ja palvelumaksuja, kolmannes myymään kunnan omaisuutta ja neljännes ulkoistamaan palveluita yrityksille ja järjestöille.  

Gallupia varten kysyttiin 1100 suomalaisen mielipiteitä kesäkuussa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot