Mainos
Mainos

Gasum ostaa Taaleritehtaan biokaasulaitokset

Kaasuyhtiö Gasum ostaa Taaleritehtaan pääomarahaston omistamat biokaasulaitokset. Kaupan kohteena olevat Biotehdas-ketjun laitokset sijaitsevat Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella. Kauppaan sisältyy myös kesällä Riihimäelle valmistuva laitos.

Gasumin ja Taaleritehtaan mukaan Biotehdas on biokaasualan markkinajohtaja Suomessa. Ketju käsittelee vuodessa 275 000 tonnia biohajoavia jätteitä. Laitokset tuottavat uusiutuvaa energiaa yhteensä 170 000 megawattituntia vuodessa.

– Tämä kauppa on Gasumille merkittävä askel biokaasuliiketoiminnan ja -markkinan kehityksessä, sillä Biotehdas on ollut suomalainen suunnannäyttäjä kiertotalouteen perustuvissa ympäristöratkaisuissa, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Yhtiön mukaan biokaasun saatavuus varmistuu kaupan myötä nykyisen kaasuverkoston ulkopuolella.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot