Mainos
Mainos

Gasumin ensimmäinen kaasuterminaali Poriin

Kaasuyhtiö Gasum on valinnut ensimmäisen nesteytetyn maakaasun eli LNG:n tuontiterminaalinsa sijoituspaikaksi Porin.

Investointipäätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty, vaan Gasum on jättänyt hakemuksen työ- ja elinkeinoministeriöön investointituesta.

Tavoitteena on, että rakennustyöt käynnistyisivät jo tänä vuonna. Terminaali valmistuisi syksyllä 2016.

Gasum suunnittelee myös paljon suurempaa LNG-terminaalia Inkooseen. Suomenlahden suurterminaalin vaihtoehtoinen sijoituspaikka on Viron Paldiski.

Porin terminaalin on määrä palvella länsirannikon teollisuutta sekä meri- ja maaliikennettä Hangosta Kokkolaan.

Gasum kertoo, että yhtiö on edelleen valmis investoimaan myös Turun Pansioon suunniteltuun LNG-terminaaliin. Turun hanketta viivästyttää kaavamuutosta koskeva valitus.

Gasumin kilpailija AGA kertoo jättäneensä jo viime vuonna investointitukihakemuksen LNG-terminaalin rakentamiseksi Porin Tahkoluotoon. Rakennustyöt voidaan aloittaa heti, kun investointitukipäätös saadaan.

AGA:lla on jo LNG-terminaali Nynäshamnissa Ruotsissa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot