Mainos
Mainos

Gazprom sai enemmistön Sahalin-hankkeesta

Shell on johtanut Sahalin-2-hanketta, jonka tarkoitus on tuottaa maakaasua etupäässä Japanin markkinoille.

Venäläinen kaasuyhtiö Gazprom saa enemmistön Sahalin-2-hankkeesta. Asia varmistui tänään, kun suurta kaasuhanketta operoineet Shell sekä japanilaiset Mitsui ja Mitsubishi luopuivat enemmistöstään 5,7 miljardilla eurolla.

Shellin edustaja kertoi, että kaupan allekirjoittivat Moskovan Kremlissä presidentti Vladimir Putin sekä Gazpromin ja Shellin johtajat. Venäjän valtio on Gazpromin pääomistaja.

Shell on johtanut Sahalin-2-hanketta, jonka tarkoitus on tuottaa maakaasua etupäässä Japanin markkinoille. Kaukoidässä sijaitsevalle Sahalinin saarelle rakennetaan kaasuputkea ja maakaasun nesteytysasemaa, jonka kautta kaasu kuljetetaan laivoilla Japaniin ja muualle.

Venäjän viranomaiset ovat painostaneet Shelliä ja japanilaisyhtiöitä luopumaan hankkeen johtamisesta Gazpromin hyväksi. Perusteena ovat olleet muun muassa puuttuvat ympäristöluvat.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme