Mainos
Mainos

GE ilmoitti jatkavansa tarjoustaan Instrumentariumista

Amerikkalainen monialajätti General Electric ilmoittaa jatkavansa ostotarjoustaan suomalaisen Instrumentariumin osakkeista 29. elokuuta saakka.

Yhtymän alkuperäisen ostotarjouksen oli määrä raueta 11. huhtikuuta, mutta nyt tarvitaan lisää aikaa osakkeiden lunastamiseen, kun EU-komissio ilmoitti eilen aloittavansa tutkinnan yrityskaupasta. Komission näkemyksen mukaan kauppa aiheuttaa vakavia kilpailuongelmia. EU:n kilpailuviranomaisten selvitykset kestävät neljä kuukautta.

EU:n päätös ei tullut yllätyksenä, sillä kilpailukomissaari Mario Monti vihjaisi asiasta jo keskiviikkona. EU on huolissaan ennen kaikkea yhdistyväksi kaavaillun yhtiön liian vahvaksi muodostuvasta markkina-asemasta mm. liikuteltavissa röntgenlaitteissa, mammografiatutkimuksiin käytettävissä laitteissa sekä nukutettuja potilaita monitoroivissa laitteissa. Komission mukaan sen tähänastiset selvitykset ovat osoittaneet, että yrityskaupan toteutuessa alkuperäisen kaavailun mukaan juuri noille laitteille muodostuisi liian korkea markkinaosuus koko 15-jäsenisen Euroopan unionin alueella sekä Norjassa, Islannissa ja Liechtensteinissa.

Myös Yhdysvaltain kilpailuviranomaiset ovat ottaneet yrityskaupan tarkempaan syyniin, ja analyytikot epäilevätkin, että Yhdysvalloissa ilmaantuvat ongelmat ovat vakavampia kuin Euroopassa ilmenevät pulmat.

Monialayhtiö General Electric tarjoutui joulukuussa ostamaan Instrumentariumin noin 2,1 miljardilla eurolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme