Mainos
Mainos

General Motors vaihtoi johtajansa

Autovalmistaja General Motorsin pääjohtaja Rick Wagoner on erotettu tehtävistiään. Uudeksi pääjohtajaksi on nimetty Fritz Henderson, joka on tähän asti toimitunut rahoitusjohtajana ja varapääjohtajana.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoittanee autoalan tukipaketin kohtalosta vielä tänään.

Amerikkalaisen autoteollisuuden tulevaisuudesta on käyty kiivaita poliittisia neuvotteluita sen jälkeen, kun GM ja sen kilpailijat Ford ja Chrysler ajautuivat konkurssin partaalle viime syksynä.

Wall Street Journal -lehden mukaan Obama on vaatinut General Motorsilta ja Chrysleriltä aiempaa laajempia uudistuksia, ennen kuin niille voitaisiin myöntää lisää lainaa valtiolta.

Nimettömänä pysyvän Valkoisen talon edustajan mukaan Obaman hallinto oli suoraan pyytänyt Wagoneria eroamaan. Wagoner on jo ilmoittanut suostuvansa vetäytymiseen.

Uusia säästöjä etsitään

Valkoinen talo vaatii General Motorsilta uusia säästösuunnitelmia. Niiden laatimiseen on annettu kaksi kuukautta aikaa, minkä jälkeen presidentti Barack Obaman hallinto päättää, voiko yhtiö saada lisää valtion tukea, uutisoi New York Times.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme