Mainos
Mainos

General Motorsin lakkokiista välittäjän ratkaistavaksi

Maailman suurin autonvalmistaja General Motors ja Yhdysvaltain autotyöntekijäin liitto ovat vieneet sitkeän lakkokiistansa riippumattoman välittäjän käsiteltäväksi. Tämä tulee päättämään, ovatko General Motorsin kaksi Michiganin kokoonpanotehdasta lamauttaneet lakot laittomia.

Lakot ovat kestäneet jo kahdeksan viikkoa ja lähes pysäyttäneet GM:n Pohjois-Amerikan autotuotannon.
Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on ehkä suurin kiista, joka on koskaan tuotu välittäjän ratkaistavaksi. GM:n mukaan lakot ovat laittomia, koska ne saivat alkunsa työturvallisuutta ja investointipäätöksiä koskevista ratkaisuista, jotka eivät ole lakonalaisia asioita.

Jos välittäjä Thomas Roberts on samaa mieltä, hän voisi käskeä 9200 lakkoilevaa työntekijää takaisin töihin. Autotyöläisten maksettaviksi tulisi niin ikään huomattavat korvaukset. GM:n arvioidaan kärsineen lakoista tähän mennessä jo noin kahden miljardin dollarin vahingot.
74-vuotias kalifornialainen asianajaja ei kertonut, kuinka kauan aikaa hän aikoo käyttää kiistan ratkaisemiseen. Asiaan liittyvät kuulemiset saataneen päätökseen tällä viikolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme