Mainos
Mainos

Georgian kriisi vaikuttaa öljyputkisuunnitelmiin

Neste Oilin öljyasiantuntija Pekka Purho uskoo, että Georgian ja Venäjän välinen konflikti vaikuttaa Kaukasuksen alueen tuleviin öljyputkisuunnitelmiin.

- Kyllä tämä tilanne varmasti investointihalukkuutta vähentää. Uusia suunnitelmia tehtäessä katsotaan kyllä, että riskit ovat lisääntyneet, Purho sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Georgian läpi kulkeva oljyputki on merkittävä maailmanmarkkinoille, koska sitä kautta tulee paljon öljyä Azerbaizanista ja Kazakstanista.

- Reitti kulkee vain 250 km Georgian puolella, mutta varmasti näitä reittejä tutkaillaan nyt entistä tarkemmin. Jos tämä putki olisi pitkään toimimatta, niin öljyn hinta lähtisi nousuun. Tosin se ei tällä hetkelläkään toimi, sillä pari päivää ennen tätä konfliktia Turkin kurdikapinalliset räjäyttivät osan putkesta ja toimituksia saadaan jatkettua vasta kahden viikon kuluttua, Purho kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme