Mainos
Mainos

Gigantin uhkasakko määrättiin maksuun

Kodinkoneliike Gigantin yli 125 000 euron uhkasakko on määrätty maksuun. Markkinatuomioistuimen mukaan ketju on rikkonut rajoituksia hintatakuista.

Markkinatuomioistuin on määrännyt kodinkoneita ja elektroniikkaa myyvän Gigantti-ketjun yli 125 000 euron eli 750000 markan uhkasakon maksuun. Gigantti oli rikkonut markkinatuomioistuimen vuonna 1999 antamaa kieltoa hintatakuulupauksilla ja edullisemmuusväitteillä markkinoimisesta.

Gigantti oli luvannut viimesyksyisessä kampanjassaan hyvittää hinnanerotuksen, jos ostaja löytää kilpailijalta saman tuotteen halvemmalla. Markkinatuomioistuimen mukaan yhtiö ei kuitenkaan voinut esittää näyttöä edullisemmuudesta.

Markkinatuomioistuin vahvisti lisäksi kiellon, jonka Bauhaus oli saanut kuluttaja-asiamieheltä. Myös Bauhaus oli viime syksynä käyttänyt mainonnassaan hintatakuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme