Mainos
Mainos

Google paransi tulostaan

Hakukonejätti Googlen vauhti parani viime vuoden loppupuolella. Yhtiön tulos kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä, kun mainostajat ja netin käyttäjät kääntyivät hakukoneyhtiön puoleen loma-ajan ostosesongin aikana.

Googlen tulos ja myynti ylittivät analyytikoiden odotukset. Maailman johtavan hakukoneyhtiön liikevaihto oli viimeisellä vuosineljänneksellä lähes 6,7 miljardia dollaria, kun se vuotta aiemmin oli 5,7 miljardia dollaria.

Google on noussut esiin asetuttuaan poikkiteloin Kiinan hallituksen ajaman politiikan kanssa. Google ilmoitti taannoin, että se ei enää suostu sensuroimaan internethakuja. Kiinan hallitus on vaatinut Googlea estämään pääsyn monille internetsivustoille.

Googlen toimet voivat merkitä käytännössä sitä, että yhtiö vetäytyy Kiinan markkinoilta. Google neuvottelee kuitenkin edelleen asemastaan Kiinan hallinnon kanssa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme