Mainos

Grimaldi: Tarjous pysyy ennallaan

Finnlinesin hallitus pitää italialaisen Grimaldin ostotarjousta liian alhaisena. Grimaldi tarjosi Finnlinesin osakkeista 15,95 euroa osakkeelta.

Italialainen Grimaldi Group ei muuta Finnlinesista tekemäänsä ostotarjousta, kertoo toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi. Finnlinesin hallituksen kielteinen kanta kauppaan ei Grimaldin mukaan muuta perjantaina julkistettavaa yksityiskohtaista ostotarjousta.

Grimaldi Group pitää tarjoushinnan aiemmin ilmoitetussa 15,95 eurossa osakkeelta. Grimaldi sanoi, että Finnlinesista tehty ostotarjous on "reilu, mutta ei avokätinen".

Hänen mukaansa Grimaldi Groupilla ei ole mitään omistusosuustavoitetta. Ostotarjous tehtiin siksi, että sen tekeminen on eettisesti oikein omistusosuuden Finnlinesissa noustua 46 prosenttiin, totesi hän.

- Omistajat voivat myydä tai olla myymättä osakkeensa. Lyhytaikaisten sijoittajien kannattaa mielestäni myydä, sillä hinta on hyvä, sanoi Grimaldi.

Pitkäaikaiset sijoittajat, jotka uskovat yhtiön kehitysmahdollisuuksiin ja ovat valmiit jakamaan siihen liittyvät riskit, voivat hyvin pitää osakkeensa omistuksessaan, Grimaldi totesi.

Italialaisvarustamon omistuksen nopea nousu tuli Grimaldin mukaan hänelle pienenä yllätyksenä. Hän oli odottanut, että ostotarjous olisi pitänyt tehdä vasta myöhemmin.

- Me emme ole hakeneet lisää osakkeita, vaan niitä tarjottiin meille kun olimme päässeet 30 prosentin osuuteen, totesi hän.

Ostotarjouksen tekeminen oli Grimaldin mukaan EU:n uuden lainsäädännön hengen mukaista ja yhtiön eettinen velvollisuus. Hänen mukaansa Grimaldi Groupin kannalta ei ole olennaista, millaiseksi yhtiön omistus tarjouksen myötä nousee.

- Uskon Finnlinesiin ja samoin ajattelevat pitkäaikaiset sijoittajat sopivat hyvin yhtiöön, sanoi Grimaldi.

Lyhytaikaisia sijoittajia hän kehotti myymään, koska "Finnlinesin likviditeetti pörssissä on ollut varsin pieni ja tarjoamamme hinta on hyvä".

Lainsäädännön muuttuminen on Grimaldin mukaan ilmeisesti vaikuttanut myös Finnlinesin hallituksen kantaan. Aiemmin hallituksen ei tarvinnut ottaa suoraa kantaa tarjoukseen, vaan se saattoi muotoilla kannan verbaaliseksi kannanotoksi, nyt piti sanoa joko tai, totesi hän.

Grimaldi sanoi Finnlinesin hallituksen tavoin uskovansa, että Finnlinesilla on hyvät kasvumahdollisuudet. Se edellyttää kuitenkin, että yhtiön pitää olla iskukunnossa ja kilpailukykyinen, huomautti hän.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot