Mainos
Mainos

Gsm-operaattori Turkcellin tulos synkkä

Turkin suurimman gsm-operaattorin Turkcellin tulos painui viime vuonna syvästi tappiolle. Yhtiön perjantaina julkistamien lukujen mukaan se teki nyt noin 187 miljoonan dollarin (212 miljoonan euron) nettotappion, kun toissa vuonna tulos ylsi melkein 230 miljoonaa dollaria (259 miljoonaa euroa ) voiton puolelle.

Heikon tuloksen taustalla ovat Turkin talouskriisi ja maan valuutan liiran arvon romahtaminen. Turkcell on Soneran osakkuusyhtiö, josta Sonera omistaa 37,3 prosenttia.

Turkin talouden lähiajan näkymiin Turkcell suhtautuu varauksella ja toteaa, ettei yhtiö kykene ennustamaan meneillään olevan talouskriisin laajuutta, kestoa tai vakavuutta. Turkin talous rypee nyt syvimmässä lamassa sitten vuoden 1945. Turkcellin liikevaihto kutistui vajaaseen 1,8 miljardiin dollariin (noin 2 miljardiin euroon), kun se vuonna 2000 oli runsaat 2,2 miljardia dollaria (2,5 miljardia euroa).

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme