Mainos
Mainos

Haavisto: Destian myynnillä rahaa uusiin investointeihin

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.) perustelee blogissaan infrayhtiö Destian myyntiä sillä, että valtio saa kaupasta rahaa tukeakseen uusia investointeja ja jarruttaakseen velkaantumista.

– Destia toimii alalla, jolla on paljon yksityisiä toimijoita ja kilpailua, eikä ole enää perusteita, miksi valtion tulisi kilpailla yksityisen sektorin kanssa rakennustoiminnassa, Haavisto kirjoittaa.

Hänen mukaansa valtiolle on tärkeää, että Destialle löytyi uusi kotimainen omistaja, joka sitoutuu kehittämään yhtiötä vastuullisella ja pitkäjänteisellä tavalla Suomessa.

Valtio myy kokonaan omistamansa Destian sijoitusyhtiö Ahlström Capitalille 148 miljoonalla eurolla. Ahlström Capital on Ahlströmin suvun sijoitusyhtiö.

– Yhtiöllä on kiintoisia kasvumahdollisuuksia muun muassa junaratojen kunnossapidossa, kallio- ja kaivosrakentamisessa sekä energiarakentamisessa, sanoo toimitusjohtaja Panu Routila tiedotteessa.

Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen arvioi, että yhtiön myynti yksityiselle omistajalle selkiyttää yhtiön roolia yhtenä infrapalveluiden tuottajana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme