Mainos
Mainos

Haavisto: Finnairin omistusjärjestelyillä ei hoppua

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.) sanoo, ettei valtiolla ole kiirettä luopua enemmistöosuudesta lentoyhtiö Finnairissa. Valtio omistaa Finnairista nyt yli 55 prosenttia, ja määräävästä enemmistöstä luopuminen vaatisi eduskunnan valtuutuksen.

-Toki jos kiinnostuneita tahoja on, keskusteluja voidaan aina käydä. Mutta tällä hetkellä ei ole ainakaan mitään hoppua, Haavisto sanoi STT:lle.

Haaviston edeltäjä Heidi Hautala oli sillä kannalla, että enemmistöstä tulisi luopua, jotta Finnairin johto saisi vapaammat kädet vastata lentoliikenteen rakennemuutokseen. Haaviston mukaan Finnairille kelpaa kuitenkin vain sellainen yhteistyökumppani, jonka strategiaan sopii Helsingin säilyminen lentoliikenteen keskeisenä solmukohtana.

-Venäjän yli kulkevat ylilentomahdollisuudet, jotka tuovat nopean Aasia-yhteyden, ovat meille tärkeitä. On vaikea kuvitella ratkaisua, jossa Helsinki olisi pelkkä etäpesäke, Haavisto sanoi.

Finnairin heikko tulos oli Haaviston mukaan odotettu, eikä muuta yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa.

-Toivon yritykselle työrauhaa. Euroopan taloustilanteen parantuessa varmaan myös lentoyhtiöiden tilanne paranee, Haavisto uskoo.

Haavisto kommentoi lyhyesti myös Finnairin vuokratyövoiman käyttöä. Henkilöstön palkkaus ulkomailta voi hänen mielestään olla perusteltua, jos se johtuu kielitaitotarpeista. Jokainen tapaus pitää kuitenkin katsoa erikseen.

-Toivon, että henkilöstön ydin säilyy suomalaisena, kuten Finnair on vakuuttanut.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme