Mainos
Mainos

Hackman Metos ostaa yrityksiä Italiasta

Hackman Metos on allekirjoittanut sopimuksen italialaisten Friulinox S.r.l:n ja Baron Cucine Professionali S.r.l:n ostosta. Kesäkuun alusta Metokseen liitettävä Friulinox-Baron -ryhmä nostaa Metoksen neljän suurimman yrityksen joukkoon Euroopan ammattikeittiömarkkinoilla.

Friulinox kuuluu Euroopan johtaviin ammattikeittiöiden kylmälaitevalmistajiin. Sen vahvuutena ovat teknisesti vaativat kylmäprosessit kuten pikajäähdytys. Baron on erikoistunut modulaaristen keitto- ja paistolaitteiden valmistukseen.

Pohjois-Italiassa Pordenonessa toimivan Friulinox-Baron -ryhmän liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja ryhmä työllistää noin 120 henkeä. Ryhmän myynnistä yli 70 prosenttia on vientiä pääasiassa Euroopan markkinoille.

Metos kehittää ja valmistaa ammattikeittiöiden tarpeisiin palveluja, ratkaisuja ja tuotteita korkealaatuiseen ruoka- ja juomatuotantoon. Metoksella on myyntiyhtiöt Pohjoismaissa sekä Baltian maissa, Venäjällä, Belgiassa, Ranskassa, Iso- Britanniassa, Saksassa ja Italiassa. Tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Belgiassa ja Italiassa. Metoksen liikevaihto vuonna 2001 oli 162,4 miljoonaa euroa ja ryhmä työllistää noin 1 250 henkeä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme