Mainos
Mainos

Hallinto-oikeus höllensi Talvivaaran päästörajaa

Vaasan hallinto-oikeus on höllentänyt Talvivaaran kaivoksen sulfaattipäästörajaa Nuasjärven purkuputkiasiassa. 

Vuotuinen yläraja on nyt 15 000 tonnia. Aiemmassa välipäätöksessään oikeus oli asettanut ylärajan 12 000 tonniin. Purkuputken alkuperäinen aluehallintoviraston määräämä sulfaattipäästöraja oli 24 000 tonnia vuodessa.  

Oikeus muutti samalla putken lupapäätöksen määräaikaiseksi, kun se aiemmin oli voimassa toistaiseksi. Uusi lupahakemus on tehtävä elokuun 2017 loppuun mennessä.  

Kainuun luonnon varapuheenjohtaja Antti Lankinen arvioi päätöstä tuoreeltaan MTV Uutisille.

– Vaasan hallinto-oikeus on tehnyt ryhdikkään päätöksen. Siinä viestitetään toiminnan harjoittajalle, että nyt on viimeinen mahdollisuus panna asiat kuntoon.

Päätöksessä nykyisellä luvalla putkuputkesta saa juoksuttaa vettä vuoden 2018 loppuun saakka, tulkitsee Lankinen. Hänen mukaansa Nuasjärvi kestää tuon ajan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot