Mainos
Mainos

Hallitus lupaa suitsia yritysten verokeinottelua

Hallitus aikoo hillitä yritysten verokeinottelua. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) lupaili torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että lakiesitys asiasta annetaan eduskunnalle ensi kevään aikana.

Suomessa oikeus vähentää tulonhankkimisvelan korot verotuksessa on rajoittamaton. Verottajan mukaan kansainväliset konsernit järjestelevät rahoitustaan niin, että ne saavat tästä mahdollisimman suuren veroedun.

Valtion on sanottu menettävän anteliaan käytännön takia huomattavan määrän verotuloja. Urpilainen myönsi, että rajoittamaton korkovähennys on iso ongelma.

Asia tuli esille keskustan Mika Lintilän kysymyksestä. Hän toi esiin paljon esillä olleen terveysyritys Mehiläisen tapauksen ja ihmetteli, kuinka se voi maksaa 40 miljoonan euron voitosta vain 320 000 euroa veroa.

Perussuomalaiset kantoivat huolta siitä, ettei vastikään syntyneessä raamiratkaisussa otettu huomioon henkilöyritysten asemaa.

( MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme