Mainos
Mainos

Hallitus päättää tänään Talvivaaran jatkosta – kaivoksen sulkeminen näyttää todennäköiseltä

Entisen Talvivaaran kaivoksen jatko on tänään hallituksen pöydällä.

Kaivosta pyörittävän Terrafamen lompakko on tyhjenemässä kesällä ja valtio-omistajalta odotetaan linjauksia, jatketaanko kaivoksen toimintaa vai joudutaanko harkitsemaan kaivoksen alasajoa.

Hallitus päätti viime viikolla vuoden toisesta lisäbudjettiesityksestä, ja ilmoitti silloin, että Talvivaaran lisärahoitusta käsitellään tänään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) on aiemmin todennut, että päätös entisen Talvivaaran kaivoksen ylös- tai alasajosta tehdään lisätalousarvion eduskuntakäsittelyyn mennessä.

Kaivokselle on haettu ulkopuolisia sijoittajia, mutta nykytilanteessa sijoittajien saamista mukaan on pidetty vaikeana. Käytännössä kaivoksesta on tulossa iso lasku veronmaksajille joka tapauksessa, jos yksityistä rahaa kaivoksen pyörittämiseen ei ole luvassa.

Yhtiö on arvioinut tarvitsevansa vielä 200 miljoonaa euroa kaivoksen ylösajoon suunnitellusti ja kaivoksen sulkemisenkin hintalappu olisi useita satoja miljoonia euroja.

MTV Uutisten tietojen mukaan kaivoksen sulkeminen näyttää todennäköiseltä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme