Mainos
Mainos

Halpalentoyhtiöt voivat joutua nostamaan hintoja

Suositut halpalentoyhtiöt voivat pian joutua korottamaan hintojaan. EU:ssa kaavaillaan määräyksiä, jotka pakottaisivat halpayhtiötkin maksamaan tuntuvia korvauksia asiakkaille myöhästyneestä tai peruuntuneesta lennosta.

Ryanairin lentokone

Halpalentoyhtiöt ovat mullistaneet Euroopan lentomarkkinat, mutta tilanne voi nyt muuttua. EU suunnittelee nimittäin määräyksiä, jotka vevoittaisivat halpalentoyhtiöt maksamaan matkustajille satojen eurojen korvauksia, jos lento myöhästyy reilusti tai matkustajalle ei löydy paikkaa liian täydessä koneessa. Se heijastuisi suoraan lippujen hintoihin.

Perinteiset lentoyhtiöt korvaavat jo nyt avokätisesti pieleen menneen matkan, mutta halpayhtiöt pääsääntöisesti vain palauttavat lipun hinnan. Matkustajat ovat hyväksyneet tämän seikan ja halpalentoyhtiöt ovat muutamassa vuodessa kasvaneet Euroopan suurimmiksi lentoyhtiöiksi.

Asiantuntijoiden mukaan kuluttajien on joko hyväksyttävä uudet määräykset ja niistä aiheutuvat hinnankorotukset tai noustava vastarintaan.

- Jos kuluttajat tekevät selväksi, että he eivät pidä tästä, asiat voidaan muuttaa, Ilmailuanalyytikko David Learmount Flight Internationalista rohkaisee.

Brysselissä uusia määräyksiä on perusteltu kuluttajansuojan parantamisella. Arvostelijoiden mukaan parannuksesta seuraa niin iso hinnankorotus, että kuluttaja häviää kaupassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme