Mainos
Mainos

Halua olisi, rahaa ei – Suomessa syntyy vähän uusia yrityksiä

Kansainvälisen Global Entrepreneurship Monitor  -tutkimuksen mukaan Suomen ja Euroopan talouden alavire on syynä siihen, että uusia yrityksiä perustetaan Suomessa vähän.

Vain hieman alle kuusi prosenttia suomalaisista on aloittamassa uutta yritystoimintaa. Tutkimuksen mukaan tilanne on samankaltainen muissa Pohjoismaissa. Uusia yrityksiä perustetaan hieman aktiivisemmin ainoastaan Ruotsissa. 

Suomi jää jälkeen myös muista Euroopan unionin jäsenmaista, joissa yritysten perustamisaktiivisuus on keskimäärin hieman alle 8 prosenttia.

Naiset ja korkeammin koulutetut perustavat kuitenkin entistä useammin yrityksiä Suomessa. 

Tutkimuksesta selviää myös, että uusien yritysten kasvuodotukset ovat edelleen varsin maltillisia verrattuna muihin EU-maihin ja innovaatiovetoisiin talouksiin.

Tämän lisäksi suomalaiset uudet yritykset tuottavat innovatiivisia tuotteita tai palveluita vähemmän ja ovat heikommin kansainvälistyneitä kuin uudet yritykset keskimäärin muissa EU-maissa. 

Tutkimuksen kansallisena rahoittajana Suomessa toimii TEM ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot