Mainos
Mainos

Hämäläinen ei tunnustanut EU-parlamentissa

EU-parlamentin rahavaliokunta yritti tänään turhaan kysellä Suomen Pankin pääjohtajalta Sirkka Hämäläiseltä Suomen aikeita kytkeä markka valuuttakurssijärjestelmä ERMiin.

Hämäläinen alusti valiokunnalle Suomen Emu-aikeista, Suomen Pankin asemasta ja maan taloudesta ja vastaili kohteliaasti kaikkiin paitsi Erm-päätöksen aikataulua koskeviin kysymyksiin. Hän sanoi Suomen uskovan, ettei vaatimusta kahden vuoden jäsenyydestä Ermissä pidetä ehdottomana Emu-kriteerinä, kun päätös Emuun pääsevistä maista tehdään huippukokouksessa vuoden 1998 alussa.

-Otimme tietoisen riskin, kun emme kytkeneet markkaa viime huhtikuuhun mennessä. Jos minä nyt sanoisin jotain asiasta, se vain lisäisi spekulaatiota, sanoi Hämäläinen.

Hän muistutti pääministeri Paavo Lipposen sanoneen, että päätös tehdään tänä syksynä, mikä merkitsee, että mikäli Suomi liittyy, se tulisi olleeksi ERMissä kaksi vuotta ennen talous- ja rahaliiton kolmannen vaiheen alkua.

Valiokunnan puheenjohtaja, saksalainen sosiaalidemokraatti Christa Randzio-Plath, toivotti Hämäläisen lämpimästi tervetulleeksi valiokuntaan, Suomen Emuun ja markan Ermiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme