Mainos
Mainos

Hämäläinen: Inflaation kiihtymisestä ei pelkoa

Suomen rivakka talouskasvu ja omaisuuden arvonnousu eivät ole kiihdyttäneet inflaatiota. Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen arvioi kustannus- ja hintanäkymien jatkuvan tänäkin vuonna rauhallisina.

-Inflaatio pysyy tänä vuonna selvästi kahden prosentin tavoitteen alapuolella. Olemme nyt poikkeuksellisen alhaisella inflaation tasolla, sanoi Hämäläinen.

Aiemmasta poiketen talouskasvun nopeutuminen ja varallisuushintojen nousu eivät ole näkyneet inflaation nopeutumisena eivätkä inflaatio-odotusten kasvuna. Tämä selittyy Hämäläisen mukaan Suomen talouspolitiikan uudella suuntautumisella ja voimavarojen jatkuvasti suurella vajaakäytöllä.

Suomen lisäksi inflaatio-odotukset ovat Hämäläisen mukaan hyvin maltillisia koko Euroopassa. Kuluttajahintojen nousun pysyminen selvästi alle inflaatiotavoitteen merkitsee sitä, ettei myöskään korkojen nostamiseen ole paineita.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme