Mainos
Mainos

Hämäläinen uskoo euroistumisen sujuvan

Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen uskoo euron käyttöönoton ensi vuoden alussa sujuvan ilman suuria ongelmia.

Euroalueen yhteisen rahapolitiikan käynnistyminen ei näillä näkymin aiheuta ylivoimaisia järkytyksiä sen paremmin euromaiden rahapolitiikkaan kuin sen välineistöönkään, arvioi Hämäläinen tänään Tukholmassa.
-Rahapolitiikkaa toteutetaan jo nyt varsin yhdensuuntaisesti EU-maissa. Lisäksi Euroopan keskuspankin käytettävissä olevan rahapoliittisen välineistön ja maksujärjestelmien tekninen valmistelu etenee hyvin, Hämäläinen totesi Riksbankenin järjestämässä seminaarissa.

Tulevan euroalueen raha- ja valuuttapoliittinen tilanne on Hämäläisen mukaan tällä haavaa lisäksi hyvä euroon siirtymistä ajatellen.
-Euroalueen valuuttakurssit ovat kaikissa tulevissa euromaissa siirtyneet markkinoiden ajamina kohti keskuskursseja. Samalla tavoin pitkät korot ovat markkinaodotusten paineessa konvergoituneet ja keskuspankkien ohjauskorot sekä keskeiset lyhyet markkinakorot siirtyneet hyvin lähelle toisiaan, sanoi Hämäläinen.

Suurin avoin kysymys on Hämäläisen mukaan ensi kesänä toimintansa aloittavan Euroopan keskuspankin rahapoliittisen strategian valinta. Valinta tehdään Rahapoliittisen instituutin valmistelutyön pohjalta rahamäärätavoitteen ja suoran inflaatiotavoitteen välillä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme